A kréta festék és pigmentek találkozása

Néhány éve ismerkedtem meg az Annie Sloan kréta festékkel és egyből rendeltem is Arles színben, amivel átalakítottam egy éjjeli szekrényt. Ezután jött a tejfesték szeretet, ami azóta is tart és valahogy elmaradtak a kréta festékes projektek, meg nem is voltam annyira megelégedve magával a színnel. Most viszont Enikő jóvoltából tudtam rendelni tört fehéret, amit egyből ki is próbáltam ezen az asztalon, ami még nyáron került hozzám.  (a háttérben két szék rugóját látjátok, amiknek a felújítását, már egy ideje halogatom…)asztal elotte

Azért mondom, hogy került, mert, amikor egy napos nyári délután hazafelé tekertem, a szomszédban épp akkor költöztették ki a felesleges bútorokat. Úgyhogy kapva kaptam az alkalmon és egy 90-es évekbeli forgószék társaságában ezt az asztalt is megkaparintottam. Bár ezt az utóbbit eredetileg nem is akartam elhozni, mert ilyen modern darabot magamtól nem hoznék haza, de ha már megkérdezték, hogy kell-e, akkor miért ne. Kezdhettem is törni a fejemet, hogy mit kezdjek vele. Mindenképp valami modern és extra dolgot szerettem volna belőle kihozni, valami feltűnőt.

renovatura1
                                                             Színárnyalatok

colors
                                         Old White és Arles pigmentekkel keverve

Egy délután leültem, összeszedtem minden bátorságomat és a bennem megbúvó mindegyhogykimitgondol énemet és elkezdtem tervezni. A kiindulás a két kréta festék szín volt, az Old White és az Arles, és ehhez jöttek a már meglévő pigmentek. Nagyon szeretem az ilyen kísérletezős dolgokat és nagyon élveztem magát a kivitelezést is. Nemsokára megmutatom nektek a kész asztalt, ami egész más lett, mint a megszokott, viszont nekem nagyon tetszik. Sajnos van még egy megoldandó problémám, mert ez egy kihúzható asztal és ott, ahol összecsukom, kicsit lepattogzik a festék. Ezt igyekszem kiküszöbölni, remélem sikerül. A végeredményt mindenképp megmutatom, mert egy igazi egyéniség lett :)


2 gondolat “A kréta festék és pigmentek találkozása” bejegyzéshez

  1. Szia,

    nagyon tetszik, a gyerekkoromra emlékeztet. Nekünk fenyőbútor van otthon, még nem tervezem, hogy befessem. A fenyőbútor a legszebb.

    Üdv és szép napot.

Hozzászólás