Gondolatok elalváshoz és ébrenléthez

Ez a bejegyzés kivételesen nem bútorokról szól…vagy talán közvetetten mégis. A múltkor bemutattam a legújabb asztalátalakítást, amire festettem egy feliratot is: love connects – a szeretet összeköt. Miért pont ezt, és vajon mi van mögötte? Ha érdekel benneteket, olvassatok tovább!

IMG_3406

Amikor kipattant a fejemből ez a két szó, úgy örültem neki, mert nemcsak jól hangzott (ugyebár angolul (sok)minden jól hangzik), hanem szívből is jött. Amikor az ember a megérzéseire hallgat, abból csak jó dolgok kerekedhetnek ki, ezt már észrevettem.

Számomra a szeretet bizonyos pillanatokban testesül meg. Olyan pillanatokban, amikor minden ok nélkül feltör egy kis boldogságérzés legbelülről. Ki tudja honnan és miért jön…csak úgy. Igazából semmi különös nem történik, vagy akár történhet is, mindegy. A változás úgyis legbelül megy végbe. Egy külső szemlélő számára nincs semmi különösebb látnivaló, maximum egy mosolyt láthat. Valószínűleg ezek a pillanatok mindenki életében másképp testesülnek meg, és az is lehet, hogy észrevétlenek maradnak számunkra.

Tudjátok, ezek azok a pillanatok, amiket a filmekben valami lágy zenei aláfestéssel mutatnak be, és az ember azt kívánja, bárcsak ő lenne a szereplők helyében. Azt hiszem, ezt már legtöbben átéltük. De biztos vagyok benne, hogy szintén mindenkinek az életében volt már igazi szeretet érzés (a filmeken kívül) is. Olyan, amikor segített valakinek átkelni az úttesten, egy idegen rámosolygott, valaki előzékeny volt az úttesten, stb…értitek. Ez az a pillanat, amikor szeretettel közeledünk a másik emberhez, és egyfajta összetartozást érez az ember, mert a másik fél is ugyanezt érzi. (Egyébként pl. miért ment volna oda egy totál idegenhez? ) Vagy akár a bútorfelújítók között is lehet egy ilyen kapcsolat, mert bár nem ismerjük egymást, mindenkinek megvan a saját élete, de a bútorok átalakításának a már-már megrögzött imádata (legalábbis részemről :) persze egy kis túlzással) egyfajta összetartozást jelent. Amikor nézegetem a jobbnál jobb átalakításokat, belegondolok, hogy kinek, mennyi kitartásába és odaadásába kerül egy-egy átalakítás, csak azért mert szereti csinálni. És pont azért nagy dolgok ezek, mert – saját tapasztalatból tudom, hogy – vannak időközben olyan pillanatok is, amikor az ember legszívesebben feladná, viszont ha sikerül befejezni, akkor az azt jelenti, hogy nem azok a pillanatok voltak a meghatározók. Na de kissé elkalandoztam…vissza a felirathoz.

renovatura

Ezt az összetartozás-érzést, – amit megpróbáltam leírni -, szerettem volna megörökíteni az asztalon, hogy amikor majd a leendő tulajdonosa ránéz, talán eszébe jutnak azok a bizonyos pillanatok, melyek melegséggel töltik el a szívét, azok aztán újból ilyen pillanatot szülnek és a kör kezdődik elölről. Ami csak egyet jelenthet, hogy akié ez az asztal lesz, az folyamatosan boldog lesz. Ez száz százalék, hogy így lesz, nem is kérdés. :)

Rengeteg szeretetpillanatot kívánok nektek a Karácsonyi ünnepekhez, előtte és utána is.

Reklámok

One thought on “Gondolatok elalváshoz és ébrenléthez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s