Bútorok kilátásban és elhatározások az új évre

Az utóbbi néhány évben rászoktam egy másfajta újévi fogadalomtételre. Ez nem is annyira fogadalom, hanem inkább elhatározás. Mégpedig, hogy a sok közül egy féle tulajdonságra fogok koncentrálni, amiben jobb szeretnék lenni. Idén a választás a kitartásra esett. Ez az élet minden területére vonatkozik, az egyes döntések melletti kitartástól kezdve, a kihívást jelentő feladatok megvalósításáig. Ami a bútorokat illeti, szeretném befejezni a függőben lévő dolgaimat, mielőtt valami újba kezdenék. Hajlamos vagyok arra, hogy sok mindenbe belefogok és amikor valamilyen akadályba ütközöm, egy másikba kezdek, és a kör kezdődik elölről.  Mostanában ezért sem mutattam nektek új bútorokat, mert apróbb kihívásokkal küzdök több esetben is. Na itt jön a képbe nálam a kitartás kérdése. Az ember legszívesebben hagyná a fenébe az egészet, de tudja, hogy a végén annál nagyobb jutalomban lesz része, ha állhatatos. Így van ez a takarítástól kezdve (legalábbis számomra), a sporton át, a bútorfelújításig. Kinek mi ugyebár :) Mondjuk néha össze lehet téveszteni a kitartást és a ragaszkodást. Úgy vettem észre, hogy e tekintetben mindig a megérzéseinkre kell hallgatni, hogy megtaláljuk a híres aranyközéputat. Na de ez már más lapra tartozik…

Visszatérve tehát, idén ezeket a bútorokat szeretném befejezni:

Ebből a székből kettő is van. A famunkálatok, a ragasztás, csiszolás és festés már kész van. (Ezt nemsokára meg is mutatom nektek.) Viszont itt egy időre meg is állt a tudomány, mert most következik a kárpitozás. Szeretem a kihívásokat és úgy gondolom, hogy alapfokon bármit meg lehet tanulni. Ha elég kitartóak és odaadóak vagyunk, akkor idővel és gyakorlással tudjuk tökéletesíteni a technikánkat. Szóval túlságosan nem áltatom magam, hogy elsőre hibátlanul fog sikerülni a hevederezés, a rugók illesztése, stb, de majd meglátjuk. Mindenesetre kíváncsian várom mi sül ki belőle.

sárga pöttyös szék elölről 1

Ezen kívül van még egy ugyanilyen retro székem, aminek fehérek lettek a lábai és most sárga textillel lesz bevonva, valamint mintát is kap hozzá. Jelenleg a mintával állok hadilábon, ami megérne egy külön bejegyzést, úgyhogy talán majd egyszer erről is írok.

retroEz a másik retro fotel is várakozik a sorban, ami modern kárpitot fog kapni, már alig várom, hogy hozzáfogjak a megtervezéshez. A fejemben már kialakult, hogy milyen lesz, de mindent csak szép sorjában…

biedermeier

Továbbá egy klassz Biedermeier fotel is felújításra vár, aminek az egyik lába hiányzik, a másik pedig ki van törve, illetve szintén kárpitozni kell. Jó nagy falat, ezért már egy ideje halogatom.

Szóval kárpitos munkából bőven kijut majd idén, de természetesen a bútorfestés sem marad el. Tervben van néhány asztal, képkeretek, egy komód, amit nemrég vettem és remélem még egy thonet szék is belefér.

A bútorokon kívül tervezem, hogy majd foglalkozok a blogon a festés utáni fedőrétegekkel is, mint a viasz, a lenolaj és a lakk. Eddig csak ezekkel dolgoztam és mindegyiknek külön világa van, ezért még gyűjtöm az erőt egy külön bejegyzéshez.

Nektek van valamilyen elhatározásotok az idei évre, vagy csak úgy általában? Netán valamilyen bútorátalakítás, amit már régóta halogattok?

Reklámok

5 thoughts on “Bútorok kilátásban és elhatározások az új évre

  1. Van bizony, a lakás megtorpant a pár évvel ezelőtti szinten, mert költözni szerettünk volna. De maradunk, így a tervezett saját házikó helyett itt ‘kell’ kiélnem a felgyűlt energiát, amit a változásra gyűjtöttem: lesz eddig nyitott kisfiú szoba zárt kamasz szobává alakítás, nappali teljes színcsere egy szőnyeg miatt, amibe beleszerettünk, egy kis bútortervezés az eddig üres sarokba…A kitartás itt is jól jön majd. Kíváncsian várom a lista-pipákat! Jó munkát és kitartást hozzá! Betti

  2. Húúúú, szép kis lista! Ez igen… a biedermeier jó nagy falat lehet… kíváncsi vagyok a végeredményre. Bár sejtem, hogy gyönyörű lesz!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s